

## **COURSE DETAILS**

### **CLASS TIMINGS**

PHASE	AM/PM	TIMES	<b>Contact Time</b>			
Phase 1	AM	9:30am - 11:30am	2hrs			
Phases 2 & 3	AM	9:30am - 11:45am	2hrs 15mins			
Phases 2 & 3	PM	12:15pm – 2:30pm	2hrs 15mins			
Dhase F 8 6	AM	9:30am – 12:00pm	2hrs 30mins			
Phase 5 & 6	PM	12:30pm – 3:00pm	2hrs 30mins			
Maaly Toota	AM	9:30am – 12:00pm	2hrs 30mins			
Mock Tests	РМ	12:30pm – 3:00pm	2hrs 30mins			

## **School Term Saturday Classes**

## **Holiday Classes**

Phase 4 Assessment Phase 7 Summer School	9:3	0am – 4:30pm	7hrs			
Phase 8 Revision	AM	9.30am – 1:00pm	3hrs 30mins			
Phase & Revision	РМ	1:30pm – 5:00pm	3hrs 30mins			

### TOTAL CONTACT TIME

30 lessons in Phases 1, 2, 3, 5, 6 and 8 (73.5 hours contact time)
2 Mock Test Sittings with 4 Tests (5 hours contact time)
5 Days Summer School & 1 Day Assessment (42 hours contact time)

### = 120.5 hours contact time over the year

# **BUCKS SCHOOL TERMS DATES 2025/2026**

School term and holiday dates for community and voluntary controlled schools in Buckinghamshire

<b>KEY</b> : 15	Holid	ay pei	riod	2	5 B	ank H	oliday	· E			Day (				5	Pupils	in sc	hool		2	HEAD	) STAR	T CLA	5S
Autumn Term 2025AugustSeptemberOctoberNovemberDecember																								
			l	1	8 3ep	15		20	1		13	20	27		2					1				20
Monday	18 19	25		1		15	22	29 30		6 7				-	3				-	1				29
Tuesday	20	26 27		2	9	16	23	30	1	7 8	14	21 22	28 29	_	4			_		2			-	30 31
Wednesday					10	17	24		1		15 16		30	_	5			_		3				31
Thursday	21	28 29		4	11		25		2	9 10		23	30	_	6		-	_		4			_	
Friday	22	29		5	12	19	26		3	10	17	24	31		/	14	1 2	1 28	5	5	5 1	2 19	26	
Saturday	23	30		6	13	20	27		4	11	18	25		1	8	1	5 2	2 29	)	e	5 1	3 20	) 27	]
Sunday	24	31		7	14	21	28		5	12	19	26		2	9	1	5 2	3 30	)	7	/ 1	4 21	. 28	
			]																				_	
Spring Term 2026																								
				Jan	uary	_	-	]	Febr	uary	,			Ma	arch			_		Apri	il		L	
Monday			5	12	19	26		2	9	16	23		2	9	16	23	30		6	13	20	27		
Tuesday			6	13	20	27		3	10	17	24		3	10	17	24	31		7	14	21	28		
Wednesday			7	14	21	28		4	11	18	25		4	11	18	25		1	8	15	22	29		
Thursday		1	8	15	22	29		5	12	19	26		5	12	19	26		2	9	16	23	30		
Friday		2	9	16	23	30		6	13	20	27		6	13	20	27		3	10	17	24			
							-										-	_				-		
Saturday		3	10	17	24	31		7	14	21	28		7	14	21	28		4	11	18	25			
Sunday		4	11	18	25		1	8	15	22		1	8	15	22	29		5	12	19	26			
								Su			Ter	m	202								_			
				May				_		ine	_				uly							igust		
Monday		4		_				1 8			2 2					20	27	_	3	10	17	24	31	
Tuesday		5	_	_		_		2 9	_	-		-	_		14	21	28	_	4	11	18	25		
Wednesday		6	_					3 1							15	22	29		5	12	19	26		
Thursday		7	_			8		4 1							16	23	30		6	13	20	27		
Friday	1	8	1	5 2	2 2	9		5 1	2 1	9 2	6		3 1	10	17	24	31		7	14	21	28		
Saturday	2	9	10	5 2	2 2	0		6 1	3 2	0 2	7		4 1	11	18	25	I	1	8	15	22	29		
Sunday	3					1		7 1								25		2	° 9	15	22	30		
Sunuay	3	1(	, 1.	2	4 3	T		, T	+ Z	т Z	0			LZ	19	20	ļ	2	9	10	23	50		

## Autumn Term 2026

S	September_								
Monday		7							
Tuesday	1	8							
Wednesday	2	9							
Thursday	3	10							
Friday	4	11							
Saturday	5								
Sunday	6								

### Bank holidays in 2025/26 academic year

Christmas Day - Thurs 25<sup>th</sup> Dec 2025 New Year's Day - Thurs 1<sup>st</sup> Jan 2026 Easter Monday - Mon 6<sup>th</sup> April 2026 Spring Bank Holiday - Mon 25<sup>th</sup> May 2026 August Bank Holiday - Mon 31<sup>st</sup> Aug 2026 Boxing Day - Fri 26<sup>th</sup> Dec 2025 Good Friday - Fri 3<sup>rd</sup> April 2026 May Day Holiday - Mon 4<sup>th</sup> May 2026

### **Anticipated 11+ Dates**

8<sup>th</sup> September – Anticipated date of 11+ Practice & Familiarisation 10<sup>th</sup> September – Anticipated date of 11+ Secondary Transfer Tests



## **COURSE DATES & TIMES**

## **AUTUMN TERM 2025**

**PHASE 1 INTRODUCTORY** (6 sessions = 12 hours contact time)

**Time:** 9:30am – 11:30am **Duration:** 2 hours **Dates:** Saturday November 8<sup>th</sup> 15<sup>th</sup> 22<sup>nd</sup> 29<sup>th</sup> and December 6<sup>th</sup> 13<sup>th</sup>

## **SPRING TERM 2026**

**PHASE 2 PREPARATORY** (5 sessions = 11 hours 15 mins contact time)

**Time:** 9:30am – 11:45am OR 12:15pm – 2:30pm **Duration:** 2 hours 15 mins **Dates**: Saturday January 10<sup>th</sup> 17<sup>th</sup> 24<sup>th</sup> 31<sup>st</sup> and February 7<sup>th</sup>

**PHASE 3 FOUNDATION** (5 sessions = 11 hours 15 mins contact time)

**Time:** 9:30am – 11:45am OR 12:15 – 2:30pm **Duration:** 2 hours 15 mins **Dates:** Saturday February 28<sup>th</sup> and March 7<sup>th</sup> 14<sup>th</sup> 21<sup>st</sup> 28<sup>th</sup>

### **PHASE 4 FAMILIARISATION & ASSESSMENT**

(1 day = 7 hours contact time)

Time: 9:30am – 4:30pm Duration: 1 day Dates: Saturday April 11<sup>th</sup> (Additional optional date TBC)

## **SUMMER TERM 2026**

**PHASE 5 PROGRESSION** (5 sessions = 12 hours 30 mins contact time)

**Time**: AM Session 9:30am – 12:00pm **OR** 12:30pm – 3:00pm **Duration**: 2 hours 30 mins **Dates**: Saturday April 18<sup>th</sup> 25<sup>th</sup> and May 2<sup>nd</sup> 9<sup>th</sup> 16<sup>th</sup>



### **SUMMER TERM 2026**

**PHASE 6 EXTENSION** (5 sessions = 12 hours 30 mins contact time)

**Time**: 9:30am – 12:00pm **OR** 12:30pm – 3:00pm **Duration**: 2 hours 30 mins **Dates**: Saturday June 6<sup>th</sup> 13<sup>th</sup> 20<sup>th</sup> 27<sup>th</sup> and July 4<sup>th</sup>

#### **MOCK TESTS**

Time: 9:30am – 1200pm OR 12:30pm – 3:00pm Duration: 2.5 hours Dates: Saturday 11<sup>th</sup> July AM (Tests 1 & 2) OR PM (Tests 3 & 4 ) Saturday 18<sup>th</sup> July AM (Tests 3 & 4) OR PM (Tests 1 & 2)

#### PHASE 7 - 5 DAY SUMMER SCHOOL

(5 Days = 35 hours contact time)

Time: 9:30am- 4:30pm; Monday - Friday Duration: 5 Days Dates: Week 1: 3<sup>rd</sup> – 7<sup>th</sup> August Week 2: 10<sup>th</sup> – 14<sup>th</sup> August Week 3: 17<sup>th</sup> – 21<sup>st</sup> August

**PHASE 8 – REVISION\*** (4 sessions = 14 hours contact time)

**Time:** 9:30am – 1:00pm **OR** 1:30pm – 5pm **Duration:** 3.5 hours **Dates:** August Tuesday 25<sup>th</sup>, Thursday 27<sup>th</sup>, Saturday 29<sup>th</sup> and Saturday 5th September

\*Please note that the Revision Course is reserved for students who have either attended the Summer School or at least two previous Head Start phases of study (Phases 1 – 6) only. This allows for us to run an efficient class focussed on revising material previously covered and not teaching new material to new students. Revision Course dates/structure may also change if the 11+ date is different to what is expected

### **ANTICIPATED 11+ DATES\*\***

Tuesday 8<sup>th</sup> September: 11+ Practice Test Thursday 10<sup>th</sup> September: 11+ Secondary Transfer Test

\*\*Note these are not confirmed dates but anticipate based on previous years